Over Impact van het vennootschapsrecht op M&A

Impact van het vennootschapsrecht op M&A

Een juist gebruik van het flexibele vennootschapsrecht kan in belangrijke mate bijdragen aan een efficiënte en effectieve governance structuur, en daarmee aan het succes van een overname of samenwerking op korte en lange termijn. 

In een interactieve setting praten Mr. Marleen Wessel, Mr. Jaap Geleijns en Mr. Guido Portier, allen verbonden aan Linklaters, u graag aan de hand van praktijkvoorbeelden bij over de vele mogelijkheden. Tijdens het seminar zal onder meer aandacht worden besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Rol van het bestuur en de raad van commissarissen in M&A processen
  • Belangrijke vennootschapsrechtelijke aandachtspunten bij het formeren van joint ventures en overnamestructuren voor meerderheids- en minderheidsaandeelhouders en bij 50-50 belangen
  • Hoe controleren partijen de joint venture en de groep na implementatie via boek 2 BW (onder meer door middel van soorten aandelen, overdrachtsbeperkingen, kwaliteitseisen, recht op uitkeringen, rechten ten aanzien van het bestuur en de raad van commissarissen, overige goedkeuringsrechten en instructierechten), en hoe werkt dit uit in de praktijk
  • Valkuilen bij het opstellen van statuten, reglementen, aandeelhoudersovereenkomsten en zekerheidsdocumentatie

NOVA_2PO kleur

De fysieke bijeenkomst bij Linklaters (World Trade Centre, Zuidplein 180, H-toren, 21e etage, Amsterdam) zal worden afgesloten met een borrel.

Linklaters is goed te bereiken per openbaar vervoer via het naastgelegen station (Amsterdam Zuid) en per auto . U kunt uw auto onder het WTC parkeren door de borden “Parkeren WTC” te volgen vanaf de Strawinskylaan (uitrijkaarten zijn beschikbaar bij de receptie van Linklaters).

Programma van Impact van het vennootschapsrecht op M&A

Op donderdag 16 november:
14:30 - 15:00 Inloop
15:00 - 17:00 Bijeenkomst Door Wessel (Marleen), Geleijns (Jaap), Portier (Guido)
17:00 - 18:00 Netwerkborrel

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluiten